“Şair Milletten Şiirsiz Topluma” Konulu Konferans

21/11/2019 17:03:51 - 21/11/2019 17:03:51 - 3437 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün her sene düzenlediği konferanslar serisinin bu seneki ilk programı, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK’in “Şair Milletten Şiirsiz Topluma” başlıklı konferansı oldu.
20.11.2019 Çarşamba günü saat 15.30’da Kayalı Kampüsü 1. Merkezî Derslik Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe bölüm öğretim elemanları, misafir öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda; Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK önce şair ve şiir kavramları üzerinde durdu. Daha sonra İslam medeniyetinin bir şiir medeniyeti olduğunu söyleyerek dinleyicilere Arapça ve Farsçadan çeşitli şiir örnekleri sundu. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde İslamiyet’in sanata, şaire ve şiire bakışını yorumlayan ÖBEK, konferansın başlığı bağlamında şiir okumanın önemine değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Programın sonraki bölümünde dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK’e, program bitiminde Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup YILMAZ tarafından teşekkür belgesi verildi. Daha sonra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Niyazi ADIGÜZEL ise hediyeleri takdim etti.
Etkinlik, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

klü tde konferans

“Şair Milletten Şiirsiz Topluma”