Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

"çocuk İçin Edebiyat Mümkün Mü?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

19/12/2019 19:00:16 - 19/12/2019 19:00:16 - 52369 Okunma

Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen konferanslar serisinin ikinci programı, üniversitemizde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Zafer Özdemir’in “Çocuk İçin Edebiyat Mümkün mü?” başlıklı sunumu ile gerçekleşti. 18.12.2019 tarihinde Kayalı Kampüsü, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe bölümün akademik personeli ile farklı bölümlerden öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR konuşmasında, “Çocuklar için yetişkin edebiyatının niteliklerini haiz edebiyat ürünleri hazırlamanın” mümkün olduğunu belirterek “çocuk edebiyatı kavramına, kavramın diğer bileşenleri olan psikoloji, eğitim ve ahlak (felsefe) dışında edebiyat açısından” bakmanın gerekliliği ve önemi üzerinde durdu. Çocuk edebiyatı kavramının tanımı, ortaya çıkış gerekçeleri, sözlü ve yazılı kültür kaynakları ile olan ilişkisine değinilen konuşma, soru cevap kısmı ile devam etti.

Program Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kurt ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Niyazi ADIGÜZEL tarafından Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR’e teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesiyle son buldu. 

klu tde konferans çocuk edebiyat

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.