“Bir Garip Orhan Veli: Ölümünün 70. Yilinda Orhan Veli” Konulu Panel Gerçekleştirildi

05/03/2020 11:28:54 - 12/03/2020 11:28:54 - 34489 Okunma

Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2019-2020 Akademik Yılı/Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 04 Mart 2020 Çarşamba günü “Bir Garip Orhan Veli: Ölümünün 70. Yılında Orhan Veli” konulu panel gerçekleştirildi.

II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Yakup ÇELİK ile İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çilem TERCÜMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Fırat KARAGÜLLE konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Çilem TERCÜMAN’ın Orhan Veli KANIK’ın hayatı üzerine değerlendirmelerde bulunduğu panelde;  Dr. Öğr. Üyesi Fırat KARAGÜLLE, Orhan Veli KANIK ve arkadaşları tarafından temsil edilen Garip Hareketinin Türk şiirindeki yeri ve önemi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yakup ÇELİK ise Orhan Veli’nin şiirlerinden hareketle şairliği ve şiir sanatı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Panel, teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

etkinlik panel tde orhan veli garip