"modern Türk Şiiri Üzerine" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

04/05/2020 14:54:06 - 04/05/2020 14:54:06 - 27780 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü geleneksel bölüm konferanslarını, akademik ve sanatsal etkinliklerini Covid-19 salgını nedeniyle online ortamlara taşıdı.  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Konferanslarını Cloud Meetings uygulamasına taşıyarak Dr. Öğr. Üyesi Birol Bulut'un moderatörlüğünde 29 Nisan 2020 Saat: 21.30’da Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu "Modern Türk Şiiri Üzerine" bir online konferans gerçekleştirdi. Program eş zamanlı olarak bölümümüzün Instagram ve YouTube hesabından da canlı yayınlandı. Programa Tük Dili ve Edebiyatı bölümünün öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok öğretim üyesi ve öğrencileri de misafir olarak programa katıldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı da misafirlerimiz arasındaydı. Programın açılışında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Kurt kısa bir açılış ve selamlama konuşması yaptı. Ardından programın moderatörü Dr. Öğr. Üyesi Birol Bulut Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu'na şu soruları sordu:

1.”Yeni Şairin Kendini Keşfi” başlığından yola çıkarsak Türk şiirinin modernleşmeye ihtiyacı var mıydı?

2. Âkif’in şiirinin kaynakları nelerdir ve Âkif şiirinin gücünü nereden alır?

3. Yahya Kemal’i yenileşme dönemi şairlerinden ayıran hususiyetler nelerdir?

4. Şair Tanpınar’ın arka planda kalmasının sebebi nedir?

5. Cahit Zarifoğlu’na göre şiir nedir ve Zarifoğlu’nun “Yedi Güzel Adam”ı kimdir?

6. Şiir öldü mü? Günümüz şiirini nasıl değerlendirirsiniz.

Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu sorulan bu soruları cevaplandırdı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren programın sonunda misafirlerden gelen sorulara da cevap verildi.

klü tde modern türk şiiri konferans yılmaz daşçıoğlu