Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

"öncü Bir Ses: Ölümünün 100. Yilinda Ömer Seyfettin" Konulu Çevrimiçi Panel Gerçekleştirildi

20/05/2020 00:31:10 - 20/05/2020 00:31:10 - 25206 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü gelenekselleşen konferans ve panellerine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen üç konferansın ardından dördüncü etkinlik 17.05.2020 tarihinde Erciyes Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Hülya ARGUNŞAH, İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Muharrem DAYANÇ ve İstanbul Üniversitesinden Sayın Doç. Dr. Nuri SAĞLAM’ın katılımıyla panel şeklinde yapılmıştır. “Öncü Bir Ses: Ölümünün 100. Yılında Ömer Seyfettin” adlı panelin moderatörlüğü Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ali KURT tarafından yapılmıştır.

“Öncü Bir Ses Ölümünün 100. Yılında Ömer Seyfettin” adlı panel Zoom’un yanı sıra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün Instagram ve YouTube hesapları üzerinden canlı yayınlanmış olup program, gerek ülkemizin farklı üniversitelerinden gerekse yurtdışından birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından takip edilmiştir.

Düzenlenen panelde Ömer Seyfettin’in biyografisine yer verilerek onun sanat anlayışına değinildikten sonra 1911 yılında Genç Kalemler dergisinde yayımlanan Yeni Lisan makalesiyle birlikte yüksek sesle tartışılmaya devam edilen Türk dilinin mahiyeti meselesi üzerinde durulmuştur. Ardından Ömer Seyfettin’in Türk hikâyeciliğindeki yeri ve önemine, şairliğine, düşünce dünyasına da yer verilmiştir.

Yaklaşık 140 dakika süren programın soru cevap bölümünde günümüzde halen tartışılmaya devam edilen “Ömer Seyfettin çocuk hikâyecisi midir?” sorusunun yanı sıra katılımcıların diğer sorularına da yanıt aranmıştır.

klü tde çevrimiçi panel ömer seyfettin

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.