Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

"bazi Tartişmali Sorunlar: Lehçe-Şive-Ağiz İle Transliterasyon-Transkripsiyon" Konulu Çevrimiçi Konferans Gerçekleştirildi

28/05/2020 17:33:07 - 28/05/2020 17:33:07 - 23982 Okunma
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü gelenekselleşen konferans ve panellerine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor.
Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak sürdürülen dört etkinliğin ardından beşincisi 22.05.2020 tarihinde Michigan State Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Timur Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilmiştir. “Bazı Tartışmalı Sorunlar: Lehçe-Şive-Ağız ile Transliterasyon-Transkripsiyon” başlıklı Türkoloji söyleşisinin moderatörlüğü bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Ayşe Şeker tarafından yapılmıştır.
 “Bazı Tartışmalı Sorunlar: Lehçe-Şive-Ağız ile Transliterasyon-Transkripsiyon” başlıklı Türkoloji söyleşi Zoom’un yanı sıra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün Instagram ve YouTube hesapları üzerinden canlı yayınlanmış olup program, gerek ülkemizin farklı üniversitelerinden gerekse yurtdışından birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından takip edilmiştir.
Düzenlenen programda ilk olarak dil, lehçe, şive, ağız terimleri üzerinde durulmuş, sonrasında ise transliterasyon ve transkripsiyon kavramlarına değinilmiştir. Yaklaşık 2.5 saat süren programın soru cevap bölümünde katılımcıların sorularına yanıt aranmıştır.
klü tde çevrimiçi konferans transkripsiyon lehçe şive

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.