Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

“Kolca Kopuzdan Kilca Kaleme: Dedem Korkut Araştirmalari” Konulu Çevrimiçi Konferans Gerçekleştirildi

02/06/2020 13:45:35 - 03/06/2020 13:45:35 - 23262 Okunma

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlemekte olduğu konferans ve paneller serisinin yedincisi “Kolca Kopuzdan Kılca Kaleme: Dedem Korkut Araştırmaları” konulu çevrimiçi konferansla devam etti.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak sürdürülen program, 31 Mayıs 2020 Pazar günü 21.30’da Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Ali DUYMAZ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansın moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. E. Serpil KOYUNCU yaptı. 

Eşzamanlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün YouTube hesabı üzerinden de canlı yayınlanan konferansı yurtiçi ve yurtdışındaki farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler ilgi ile takip etti.   

Konferansta Prof. Dr. Ali DUYMAZ, akademik hayatında 25 yıldan fazla bir zamana yayılan Dede Korkut ile ilgili araştırmalarından hareketle, Dede Korkut Kitabı hakkında tespit ve değerlendirmelerde bulundu. DUYMAZ, “Dede Korkut Kitabı’nın 2019 yılında bulunan üçüncü boyu, bu boy için yapılan ‘nüsha’ adlandırılması, ‘Oğuznamecilik’ geleneği içerisinde Dede Korkut Kitabı’nın yeri, Dede Korkut ile ilgili Türk Dünyasında yapılan öncü çalışmalar ve farklı yaklaşımlar, Dede Korkut Kitabı’nın yazılış/yazıya geçiriliş tarihi ve coğrafyası, Ziya Gökalp ve M. F. Köprülü’nün Dede Korkut’a bakış açıları ve bu konudaki çalışmaları, yaratma-oluşum-dönüşüm bağlamında Dede Korkut geleneği, Dede Korkut hikâyelerindeki din ve medeniyet mücadeleleri ile ‘hüner’ ve ‘erdem’ kavramları ile ‘meşruiyet kaygısı’ açısından Dede Korkut Kitabı” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansın sonunda Arş. Gör. E. Serpil KOYUNCU, konferansın “Dedem Korkut’un ‘soylu’ geleneğine ve mirasına sahip çıkmak” ve ilim âlemine naçizane bir damla katkıda bulunmak maksadıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek katılımcılara teşekkürlerini sundu.

klü tde çevrimiçi konferans dede korkut

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.