Bölüm Tarihçesi

26/07/2017 09:29:58 - 11/12/2017 09:29:58 - 738 Okunma

Kuruluşu

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2009 yılı yazında Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Doç. Dr. Secaattin TURAL ve Doç. Dr. Fatih BAŞPINAR’ın birlikteliğiyle kurulmuş, ilk öğrencilerini 2009-2010 eğitim yılında Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Yerleşkesinde kabul etmiştir. Yeni yerleşkemiz hazırlanınca 2014-2015 akademik yılında Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesine taşınmıştır.

Bölüm Başkanları

Doç. Dr. Yakup YILMAZ kurucu bölüm başkanı olarak 2009-2013 yılları arasında görev yapmış olup, 2013 yılında bölüm başkanlığını Doç. Dr. Secaattin TURAL’a devretmiştir. Doç. Dr. Secaattin TURAL 2013-2016 yılları arasında bölüm başkanlığı yapmıştır. 2016 yılında bölüm başkanlığını Doç. Dr. Fatih BAŞPINAR’a devretmiştir. Doç. Dr. Fatih BAŞPINAR da bir yıl görev yaptıktan sonra 2017 Haziran ayında bu görevi hâlihazırda bölüm başkanımız Doç. Dr. Yakup YILMAZ’a devretmiştir.

Öğrenci Durumu

Kurulduğu günden bugüne I. ve II. öğretim olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiren bölümümüz 2016-2017 eğitim yılı itibarıyla I. öğretimden 243 II. öğretimden 238 öğrenci olmak üzere toplamda 481 öğrenci mezun etmiştir. Bölümümüz eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel ve akademik faaliyetlere de önayak olmuştur. ‘Başlangıcından bugüne Türkçenin ve Türk dillerinin hususiyetlerini tanıyan ve kavrayan, bunları kendi içinde ve diğer dillerle kıyaslayabilen, bilmeyenlere de öğretebilen, Türk dillerini konuşan halkları tanıyan; Türk edebiyatının geçmişteki ve şimdiki eserlerini tanıyan ve araştırabilen, Türk edebiyatının gelişme seyrini takip edebilen, edebiyat teorilerini kavrayabilen, edebiyatın ve bilhassa Türk edebiyatının her sahasında araştırmalar yapabilen, edebiyatın her türünde yeni edebi ürünler ortaya koyabilen, ayrıca Türk kültürünü tanıyan fertler yetiştirmek’ gayesiyle yola çıkan ve bu amaca uygun olarak birçok öğrenci mezun eden bölümümüz halen Kayalı Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

klü edebiyat tarihçe