Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

"bir Metin Arkeolojisi Olarak Mitoloji: Divan Şiiri Ve Mitolojik Arka Plan" Başlikli Çevrimiçi Konferans Gerçekleştirildi

02/11/2020 15:55:44 - 02/11/2020 15:55:44 - 8561 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün 2019-2020 Akademik Yılı Bahar döneminde pandemi nedeniyle başlatmış olduğu çevrimiçi etkinlikler 2020-2021 Akademik Yılında da ara vermeden devam ediyor. 
Bu dönemin ilk çevrimiçi etkinliği 30 Ekim Cuma günü saat 20.00'da bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Niyazi Adıgüzel'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dursun Ali Tökel'in konuşmacı olarak katıldığı "Bir Metin Arkeolojisi Olarak Mitoloji: Divan Şiiri ve Mitolojik Arka Plan" başlıklı konferans Zoom programı aracılığıyla gerçekleştirildi. Etkinlik Zoom programının yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün YouTube hesabı üzerinden de canlı yayınlandı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kurt’un açılış konuşmasıyla başlayan konferans, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Başpınar’ın da dahil olduğu ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi. 
Düzenlenen konferansta öncelikle “mit ve edebiyat” ilişkisine odaklanan Tökel, metin arkeolojisi olarak adlandırdığı yöntemle metinlere yaklaşmak gerektiğini belirtti. Bu yöntemle elde ettiği çeşitli örnekleri dinleyicilerle paylaşan Tökel, daha sonra çeşitli çalışmalarda Divan Edebiyatının kaynaklarından biri olarak gösterilen Şehname’nin de bu yöntemle ele alınarak, tekrar değerlendirilmesi gerektiği hususuna dikkat çekti. 
Etkinlik soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

klü tde çevrimiçi etkinlik divan şiiri mitoloji

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.