Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Tanpinar Ve 'huzur Atlasi' Başlikli Çevrimiçi Konferans Gerçekleştirildi

23/11/2020 14:38:52 - 01/06/2021 14:38:52 - 7142 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında başlattığımız ve gelenekselleşen çevrim içi konferanslarımız 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor.

20 Kasım Cuma günü saat 20.00'de bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Birol BULUT’un moderatörlüğünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Turgay ANAR'ın katılımıyla "Huzur’un Merkezine Seyahat: Tanpınar ve ‘Huzur Atlası’” adlı konferans Zoom adlı çevrim içi program aracılığıyla gerçekleştirildi. Konferans tüm edebiyat meraklılarının faydasına sunulmak adına bölümümüzün YouTube kanalından eş zamanlı olarak yayınlandı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT’un açılış konuşmasıyla başlayan konferans, farklı üniversitelerden akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Düzenlenen konferansın hemen başında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur adlı romanının Türk edebiyatı açısından önemi ve Doç. Dr. Turgay ANAR’ın Huzur adlı eseri merkeze alarak hazırladığı Huzur Atlası Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur Romanını Okuma Atlası adlı çalışmanın edebiyat çevreleri ve meraklıları için nasıl bir katkı sağlayacağı konusuna değinildi. Konferansın ilerleyen bölümlerinde dünya edebiyatında benzer eserlerin olup olmadığı, Ulysses Sözlüğü ile benzer özellikler taşıyıp taşımadığı tartışıldı.

Yaklaşık 70 dakika süren konferansın son bölümünde katılımcılardan gelen farklı türde sorulara cevap aranarak program sonlandırıldı. Programın tekrarına aşağıda yer alan bağlantı üzerinden ulaşılabilmektedir. 

Huzur'un Merkezine Seyahat: Tanpınar ve "Huzur Atlası" 

klü tde tanpınar huzur atlası

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.