Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

"eski-Yeni Tartişmalari Bağlaminda Divan Edebiyati" Konulu Çevrimiçi Etkinlik Gerçekleştirildi

09/04/2021 16:34:15 - 09/04/2021 16:34:15 - 369 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün 2019-2020 Akademik Yılı Bahar döneminde pandemi nedeniyle başlatmış olduğu çevrimiçi etkinlikler 2020-2021 Akademik Yılı Bahar döneminde de ara vermeden devam ediyor. 
Bu dönemin ikinci çevrimiçi etkinliği 08 Nisan Perşembe günü saat 20.00'da bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Büşra KAPLAN’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mücahit KAÇAR’ın konuşmacı olarak katıldığı "Eski-Yeni Tartışmaları Bağlamında Divan Edebiyatı" başlıklı etkinlik Zoom adlı çevrimiçi programda gerçekleştirildi. Etkinlik, Zoom programının yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün YouTube hesabı üzerinden de canlı yayınlandı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin eksiksiz katılımının olduğu program; ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi. 
Düzenlenen etkinlikte KAÇAR öncelikle “yeni edebiyat” derken kullanılan “yeni” kavramının ne olduğuna odaklandı. Ardından izleyicilere Türk edebiyatının bir kısmına “yeni” derken diğer kısmını “eski”likle suçlayan tavrın eleştirisini sundu. Daha sonra, ilk ortaya çıktıkları dönemde kendilerini “yeni” olarak nitelendiren edebiyat gruplarının zamanla nasıl “eski”ye dönüştüğünü verdiği örneklerle gözler önüne serdi. Türk edebiyatındaki bu dönemlendirmenin “eski-yeni” olarak değil de yüzyıl üzerinden yapılmasının büyük oranda kavram anlaşmazlığını çözeceği hususuna dikkat çekti.
Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

klü tde etkinlik divan edebiyatı

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.