"gökten Düştü Üç Elma" Konulu Çevrimiçi Konferans Gerçekleştirildi

01/06/2021 11:08:41 - 04/06/2021 11:08:41 - 310 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından tertip edilen konferans serisinin Mayıs ayı konuğu Türkoloji alanının duayen ismi, Türk Halk Biliminin çınarı Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU oldu.

28 Mayıs 2021 Cuma günü saat 21.00’da gerçekleştirilen “Gökten Düştü Üç Elma” başlıklı çevrimiçi konferansta Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU; gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki masal araştırmalarının tarihsel sürecini temel eserler ekseninde ayrıntılı olarak değerlendirdi. Akademiye intisap edişini, yapmış olduğu çalışmaları ve sahada derleme tecrübelerini hatıraları ekseninde aktaran SAKAOĞLU konuşmasını genç araştırmacılara tavsiyelerde bulunarak tamamladı.

Yetiştirmiş olduğu, hâlihazırda Ülkemizin farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyen öğrencilerinin de katılımcı olarak yer aldığı konferans YouTube “Kırklareli Edebiyat” kanalından canlı olarak yayınlandı.

klu tde konferans