Fen Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

“O Eski Ramazanlar” Kampüsümüzde

26/04/2022 21:31:05 - 26/04/2022 21:31:05 - 479 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebeti ile “Türk Gölge Oyunu: Hacivat ve Karagöz” konulu söyleşi ve gösteri gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, 25 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. E. Serpil KOYUNCU, Türk Gölge Oyunu ile bu oyunun ana karakterleri olan Hacivat ve Karagöz tipleri hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunarak bu geleneksel ve milli sanatımızın önemine vurgu yaptı.

 Ardından, en genç Hacivat ve Karagöz Sanatçılarımızdan Fatih UMUTLU, Türk Gölge Oyunumuzun iki tipi olan Hacivat ve Karagöz tasvirlerinin yapılışı, temin edilişi, sahnesi, tipleri, tasavvufi anlam dünyası hakkında bilgilendirmelerde bulunduktan sonra yapılan söyleşi esnasında öğrencilerin konu hakkındaki sorularına vermiş olduğu cevaplarla konu hakkındaki merakları giderdi.

    Etkinlik, seyirci tarafından büyük tebessümle karşılanan, UMUTLU’nun “Hayy’dan gelen Hu’ya gider” isimli Hacivat ve Karagöz Oyunu ile son buldu.

klü tde karagöz-hacivat söyleşi gösteri

Facebook Twitter Google Plus
Karagöz
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.