"pazyryk'tan Kirklareli'ne Karagöz" Sergi Ve Söyleşi Etkinliği Gerçekleştirildi

25/05/2022 10:08:20 - 25/05/2022 10:08:20 - 475 Okunma

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 24.05.2022 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda "Türk Gölge Oyunu / Pazyryk'tan Kırklareli'ne Karagöz" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak Mustafa ERMİŞ'in, Türk Gölge Oyunu unsurları ağırlıkta olmak üzere çeşitli temaları ele aldığı tabloları sergilendi. Sergi, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız tarafından ilgiyle karşılandı. Resim sergisinin akabinde Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda söyleşi etkinliğine geçildi.

Dr. Öğr. Üyesi Erkan KALAYCI'nın takdim konuşmasından sonra, Arş. Gör. Mehmet TUNCER ile Mustafa ERMİŞ, "Pazyryk'tan Kırklareli'ne Karagöz" adlı eser bağlamında Türk Gölge Oyunu, Karagöz-Hacivat, Karagöz'ün Kırklareli ile olan ilişkisi, Türk halk kültürü, Türk halk şiiri gibi konular üzerine söyleşi etkinliği gerçekleştirdiler.

klü tde söyleşi sergi karagöz pazyryk

Pazyryk'tan Kırklareli'ne Karagöz-Sergi
Pazyryk'tan Kırklareli'ne Karagöz-Söyleşi