25/09/2024 11:01:35 - 25/09/2024 11:01:35 - 167 Okunma

24.09.2024 Salı günü 1 Numaralı Merkezî Derslik Binası 213 numaralı derslikte İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz ÇAKMAK’ın konuşmacı olarak katıldığı “Üniversitenin İki Sütunu: Edebiyat ve Felsefe” konulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açılış dersi gerçekleştirdi. Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, Fen-Edebiyat Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri katıldı. Açılış dersinde Prof. Dr. Cengiz ÇAKMAK üniversitelerin kurulmasında ve gelişmesinde felsefenin temel etken olduğunu belirtirken, edebiyat ve felsefenin de iç içe olduğuna, yaşadığımız dünyayı ve hayatı anlamanın edebiyat ve felsefe ile mümkün olacağına değindi. Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT Prof. Dr. Cengiz ÇAKMAK’a hediye takdiminde bulundu.

tde klü edebiyat

Felsefe ve Edebiyat